משחקים של דורה

משחקים של דורה
לחצו על התמונה למעבר למשחקים

כל מה שצריך לדעת על מצלמת אינטרנט

מצלמות אינטרנט - בשביל מי זה מיועד ואילו סוגים קיימים

מצלמת אינטרנט הינה מצלמה אשר מחוברת למחשב, מצלמת ומעבירה את הצילומים למחשב.
במידה ואנו בוחרים זאת, ניתן להעביר את התמונות ישירות לאינטרנט.

כיום ניתן למצוא מגוון רחב מאד של מצלמות. טווח המחירים הוא רחב מאד ומתחיל מעשרות בודדות של שקלים עד כמה אלפים. על מנת לבחור את מצלמת האינטרנט הרצויה יש להתחשב במספר גורמים.

כשאנו באים לבחור מצלמה יש להגדיר לעצמנו מה הצרכים ממצלמה זו. אם למשל מדובר במצלמה אשר משמשת לשיחת וידאו פשוטה עם חברים ברשת, אולם אנו לא מייחסים חשיבות לאיכות התמונה ולרציפות זרימת הוידאו, אלא העיקר לראות את בן שיחנו, נסתפק במצלמה פשוטה ולא יקרה.

אם ניקח את הקצה השני, כשמטרתנו היא לצלם וידאו באיכות גבוהה, עם רציפות תמונה מהירה ללא קיטועים, נבחר באחת מהמצלמות היקרות יותר

קיימים מ
ספר סוגים של מצלמות אינטרנט. להלן מס' דוגמאות:

מצלמה ביתית – תמוקם בד"כ בסביבות המחשב ותשמש לפעילות ברשת, צ'טים מצולמים, שיחות וידאו וכד'.

מצלמות אבטחה – ימוקמו באזורים הנדרשים לצפייה. חיבורם לרשת יכול להיות בצורה ישירה באמצעות כבלים, או בצורה אלחוטית.

חיבור אלחוטי יבוצע לרוב במקרים בהם המצלמות מרוחקות מן ממחשב הבקרה. במקרים מסוימים נהוג להתקין את המצלמות על מתקן המסוגל להסתובב ולאפשר בכך מרחב צפייה גדול ורחב יותר. הדבר יכול לחסוך גם מצלמות נוספות.

מצלמות נסתרות – מצלמות המותקנות במקומות נסתרים במטרה לזהות מקרים אסורים כגון פריצה, גניבה, התעללות וכד'.

נהוג להתקין מצלמות כאלה בבתי עסק המועדים לפריצה, בחדרים שונים בבית בזמן שההורים לא נמצאים והילדים נשארים תחת השגחה של מטפל/ת, נהוג להשתמש במצלמה כזו על מנת לוודא שהכול פועל כשורה ואין התנהגות או מעשים לא תקינים מצד המבוגר האחראי כלפי הילד או המבוגר הזקוק לטיפול אשר לעיתים נשאר תחת השגחה של מטפל/ת.

מצלמות מעקב – מותקנות בעיקר בגני ילדים במטרה להעניק שקט נפשי להורים המודאגים אשר יכולים לוודא בצרה כזו שילדיהם מקבלים טיפול הולם.

היתרון הגדול במצלמה המחוברת לאינטרנט היא האפשרות לראות בזמן אמת את המתרחש באזור המצולם, גם אן אנחנו רחוקים מהמקום. כשמדובר באינטרנט ניתן לצפות במתרחש מכל מקום, גם אם מדובר במקום אחר בעולם.

אחד מהשימושים בכך שניתן לצפות דרך האינטרנט בחומר המצולם הוא העברת הרצאות מצולמות לסטודנטים אשר ממוקמים במקומות שונים בעולם.

לאיזה מאפיינים טכניים של המצלמה יש לשים לב בבואנו להחליט באיזו מצלמה לבחור?

  • ממשק חיבור – האם המצלמה מחוברת דרך USB או USB2? החיבור דרך USB2 מהיר יותר ומאפשר זרימת תמונה טובה יותר
  • רזולוציה – התמונה בנויה ממספר רב של נקודות. ככל שמס' הנקודות לכל חלק גדול יותר כך התמונה תהיה איכותית וברורה יותר. יש לקחת בחשבון שכשמשתמשים ברזולוציה גבוהה יותר, התמונה תופסת נפח גדול יותר, לכן יש לוודא שהרשת דרכה אנו גולשים מותאמת לכך ותאפשר מעבר מהיר של המידע
  • מיקרופון – בחלק מהמצלמות ניתנת אפשרות למיקרופון פנימי, דבר המקל עלינו וחוסך חיבור מיקרופון בנפרד
  • מהירות לכידת הווידיאו – ידוע גם כמספר פריימים בשנייה, כלומר כמה תמונות מצלמת המצלמה במשך שנייה אחת. ככל שמספר התמונות רב יותר כך זרימת הווידיאו תהיה חלקה יותר ואמיתית יותר


אחד מהחידושים הבולטים אשר ניתן למצוא כיום הוא מצלמות המסוגלות לצלם תמונות באיכות HD.

איכות HD – הפרדה גבוהה היא איכות גבוהה מאד אשר מסוגלת לצלם ברזולוציה גבוהה בהרבה ממה שהיינו רגילים.

הדבר יוצר תמונות באיכות מדהימה אשר יוצרת תחושה כאילו שאנחנו נמצאים במקום וצופים במתרחש.
שיפור נוסף ניתן למצוא כיום במצלמות עם אפשרות לפוקוס אוטומטי, דבר המקל מאד על הצילום והשימוש במצלמה.

כמו כן ניתן למצוא כיום מצלמות רשת בעלות זום אופטי. בניגוד לזום דיגיטלי אשר משנה ומעוות את איכות התמונה, זום אופטי שומר על איכות התמונה, אולם מאפשר הקרבה של העצמים המצולמים.

מקור: http://www.internet-2.org.il/%D7%9E%D7%A6%D7%9C%D7%9E%D7%95%D7%AA_%D7%90%D7%99%D7%A0%D7%98%D7%A8%D7%A0%D7%98/

כל מה שצריך לדעת על התקרחות, קרחת ונשירת שיער

לשיער שלנו תכונה די מעצבנת - הוא צומח במגוון מקומות מיותרים כמו בגב, בכתפיים ואפילו באוזניים ונושר דווקא מראשינו, המקום המרכזי בו ראוי שימשיך לצמוח. אז איך מתמודדים עם נשירת שיער ? מדוע השיער נושר? ואיזה פתרונות להתקרחות נמצאים בשוק? כל התשובות בהמשך.





התקרחות או נשירת שיער פוגשת כל אחד מאיתנו בשלב זה או אחר של חיינו. יש גברים שכבר בגיל עשרים מבינים שהרעמה של שנות ילדותם הולכת ונעלמת, ונשים? הן תמיד מתלוננות על נשירת שיער עם כל חילופי עונות או על נשירת שיער לאחר לידה. בשל כך קיימת תעשייה שלמה העוסקת רק בדבר אחד - איך למנוע התקרחות. בכל כמה חודשים יוצא תכשיר חדש או טיפול נגד התקרחות שמבטיח לחדש את שורשי השיער ולהביא לצמיחתה של הרעמה שאנו כה משתוקקים אליה. האם הטיפולים והתכשירים עוזרים?

בואו נתחיל מההתחלה, מדוע אנו מאבדים שיער?
התשובה לשאלה נעוצה בגנטיקה, המטען הגנטי שלנו הוא שיקבע, לפי רוב, האם השיער הגדל בקודקודינו ומעל המצח יהיה רגיש להורמון DHT, הורמון שנוצר כתוצאה מפעילות יתר של אנזים 5 אלפא רדוקטאז. במידה ואנו רגישים, תהליך הנשירה וההתקרחות הוא בלתי נמנע, ההורמון גורם להתנוונות זקיק השערה ולנשירתו. ולמה זה לא קורה לשיער על הכתפיים ועל העורף אתם שואלים? כיוון שלטבע הומור משלו ושערות אלו אינן רגישות להורמון זה.

מלבד הסיבה הגנטית שיער ראשינו יכול לנשור גם עקב גורמים נוספים. לחץ המופעל עלינו, טראומה, חוסר איזון הורמונאלי, מחסור בברזל, באבץ או ב - b12. כל אחת מהתופעות הללו, אשר ניתן לבדוק אותן ע"י בדיקת מעבדה, עשויה לגרום להתקרחות. גורמים נפשיים וכאלו הנגרמים מחוסר איזון ניתנים לטיפול, ולרוב כל שעלינו לעשות הוא לאזן מחדש את גופינו ולמלא את החוסרים.

אילו סוגי קרחות נפוצות בשוק?
קרחת טבעתית: קרחת זו הינה קרחת עגולה המופיעה בדרך כלל על הקרקפת ומתחילה מאזור הקודקוד. הקרחת עלולה להתפתח לאיבוד שיער טוטאלי, אך ניתן למנוע זאת ע"י שימוש בטיפול המגרה את הקרקפת להצמיח שיער באמצעות סטרואידים וחומרים אחרים.
קרחת אנדרוגנטית: זו הקרחת השכיחה אשר מדללת את שיער ראשם של גברים ונשים. הקרחת נובעת מהימצאותו של הורמון הטסטוסטרון המופרש בגברים (הרבה) ובנשים (במידת מה). אצל גברים קרחת זו מתחילה מהמצח או מהמפרצים מעל לרקות, בעוד אצל נשים היא פחות ממוקדת.
קרחת בעקבות הקרנות: קרחת הנובעת מהקרנות הינה קרחת זמנית והפיכה. קירור הקרקפת בזמן ההקרנות יכול לצמצם את התופעה.

שיטות ופתרונות לטיפול בנשירת שיער והתקרחות
הגעתם למסקנה שזה לא זמני, השיער שלכם נושר ואתם מעוניינים למצוא לכך פיתרון, לפניכם הפתרונות המובילים בשוק. טיפול רפואי לפי סוג הקרחת ובדיקות מעבדה - תוכלו ללכת לרופא עור ולאבחן את סוג הקרחת וסיבת ההתקרחות. הרופא יוכל להגיד האם נשירת השיער נובעת מהמטען הגנטי שלכם או שהסיבה היא לחץ או חוסר בוויטמין מסוים. הרופא יעניק לכם תמיסות לשימוש יומיומי המעודדות את צמיחת השיער או טיפול אחר הכולל נטילת תוספי מזון או תרופה הורמונאלית.

השתלת שיער
- השתלת שיער היא לרוב המוצא האחרון אליו פונים, אולם זו שיטה יעילה ומקובלת ביותר. לצורך השתלת שיער עליכם להגיע לרופא מתחום הפלסטיקה. ניתוח השתלת שיער הוא ניתוח כואב מעט, במהלכו לוקחים מהמטופל את השערות הנמצאות על העורף ושותלים במקום הדרוש. השיער השתול יישאר לצמיתות ויהיה בעל תכונותיו התורשתיות של השיער שלכם, בצבעו ובצורתו. ניתוח השתלת שיער עדיף לעשות כאשר המטופל במצב התקרחות מתקדם יחסית, וזאת בכדי למנוע מצב בו חלה עוד נסיגה בשיער לאחר השתלת השיער, מה שישנה את מראה המטופל וידרוש השתלה נוספת. ניתוח השתלת שיער מיועד לבעלי קרחת וכן לאנשים שאיבדו שיער כתוצאה מכוויה, ממתיחת פנים או ממחלה שגורמת לאובדן שיער חלקי.

פאה נוכרית
- כן, כן אומנם חושבים ישר על סרטים מצוירים בהם הפאה מתעופפת לכל הכיוונים אולם כיום כאשר שוק הפאות מפותח ניתן להתאים לכל ראש פאה אשר תהלום אותו ולא תראה כמו גוף זר היושב על ראשכם. נכון, קשה לשמור בסוד שיש לכם פאה, צריך לזכור לשים אותה בכל בוקר וכשבאים אורחים, ואולי תתקשו לעשות איתה ספורט, אבל אם אתם רוצים להימנע מניתוח השתלת שיער זה יכול להיות פתרון טוב עבורכם, ששווה לשקול.

שזירת שיער
- שזירת שיער זה לא רק לכלות או לכבוד אירוע מיוחד, זה יכול להיות גם פתרון לשיער דליל שאנו רוצים לשוות לו מראה צפוף ומלא. שזירת שיער נעשית במספרות ע"י קשירת שיער הדומה לשיערו הטבעי של המטופל. ישנם ספּרים מקצועיים שעושים זאת היטב, אבל יש לקחת בחשבון את החום, ההצקה לקרקפת וכן ניוון השיער הטבעי שעלול להתפתח.

ואפשר להשלים עם הקרחת, לאהוב אותה ולמצוא את הדברים הטובים שנובעים מחוסר בשיער ראש - לא צריך להסתרק, אין דבר כזה 'Bad Hair Day' ואין חשש לכינים.

מקור: http://www.nituhim.co.il/%D7%94%D7%AA%D7%A7%D7%A8%D7%97%D7%95%D7%AA

כל מה שצריך לדעת על ניתוח אף לבני נוער

החופש הגדול הוא הזמן האולטימטיבי לבני נוער לבצע ניתוחים פלסטיים, כשהפופולארי ביניהם הוא ניתוח אף. האף מסיים את גדילתו בסביבות גיל 16 ועם סיום הגדילה ניתן לבצע ניתוח פלסטי, לתקן ולשפר את מראה האף וכן לטפל בבעיות נשימה כתוצאה ממבנה האף



החופש הגדול הוא הזמן האולטימטיבי לבני נוער לבצע ניתוחים פלסטיים ולקראת חופשת הקיץ, מדווחים היועצים ברשת מרפאות פרופורציה, גוברות הפניות לביצוע ניתוחים פלסטיים ובעיקר ניתוח אף. מדובר בניתוח פופולארי שכן האף מסיים את גדילתו בסביבות גיל 16 ועם סיום הגדילה ניתן לבצע ניתוח פלסטי, לתקן ולשפר את מראה האף וכן לטפל בבעיות נשימה כתוצאה ממבנה האף.
בני הנוער המטופלים מנצלים את החופשה הארוכה על מנת לעבור את הניתוח, להחלים, ולחזור לשגרת חייהם הרגילה כשהם מצויידים באף יפה יותר.

ניתוח אף לשינוי המראה

דר' יעקב בר, מומחה בכירורגיה פלסטית, מנתח פלסטי בכיר ברשת מרפאות פרופורציה, מוסר כי "באופן כללי, ההנחיות המקצועיות ביחס להתאמת בני נוער לביצוע ניתוחים פלסטיים, מבוססות על שיקולים פיזיולוגיים ושיקולים פסיכולוגיים כאחד: שני הגורמים חשובים מאוד וחייבים להוות חלק בלתי נפרד מקבלת ההחלטה של המנתח. לכן, חשוב מאוד לבדוק ולוודא שהרופא המנתח מתייחס בכובד ראש ובוחן את האספקטים הפסיכולוגיים והאישיותיים של המטופל, במיוחד כשמדובר בבני נוער. וזאת על אף ולמרות שנדרשת חתימת ההורים לביצוע ניתוח למטופל שגילו מתחת לגיל 18. ב'רשת מרפאות פרופורציה', השיקולים הפסיכולוגיים נבחנים בקפידה, ובגרותו הנפשית של המטופל, על פי התרשמותו של המנתח, הינה תנאי הכרחי לביצוע הניתוח."
יש לקחת שיקולים אלה בכל ניתוח וגם בניתוח אף, שתוצאתו יצירת מציאות חדשה לחלוטין מבחינת המראה.




ניתוח אף הינו צעד משמעותי במיוחד מבחינתו של המטופל. מדובר בשינוי של איבר מאוד מרכזי, המעניק מראה חדש לחלוטין לפניו של המטופל. הבקשות לניתוחים מתחילות בגילאי 16-17, כשהיחס בגילאים האלה הוא בד"כ 80% בנות, 20% בנים.
חשוב לדעת כי תהליך הגדילה של האף מסתיים בסביבות גיל 16, ולכן רצוי להימנע מהתערבות כירורגית בשלבי הגדילה, ורק לאחר סיום התהליך ניתן להתחיל ולבצע ניתוחי אף.
גם במקרה של ניתוח אף, קיימת חשיבות רבה לשיקולים הפסיכולוגיים, אשר ישפיעו על החלטת המנתח האם לבצע את הניתוח. על הרופא יש לבחון את הבשלות הנפשית של בן הנוער ולהביא בחשבון נתונים כמו רצונו הכן של בן הנוער בניתוח, ושאינו מושפע מרצונות הסובבים אותו, כגון הורים וחברים. חשובה לא פחות היא הבשלות הנפשית של המטופל ברמה של מוכנות לקבל את השינוי במראה: גילאי העשרה הינם גילאים בהם מתעצבת האישיות ולפיכך צריך המנתח להתרשם פסיכולוגית על המוכנות שלו ועל הסיכון של פגיעה נפשית: השיקול הפסיכולוגי במקרה של ניתוח אף מאוד משמעותי היות ומדובר בשינוי במראה הפנים, וקיימת בגיל זה נטייה לחשוב בקיצוניות של "שחור" ו"לבן", הווה אומר מבחינת המטופל- התוצאה הכי יפה בעולם או הכי מכוערת שיש.
לפיכך, למרות שמבחינה פיזיולוגית, ניתן לבצע ניתוח אף כבר מגיל 16, מומלץ לא לבצע ניתוחי אף בבני נוער שהתחושה לגביהם היא של חוסר בגרות נפשית, בלבול ודגש על השפעה סביבתית. כשהרופא נתקל באמרות כגון: "אמרו לי" מאשר "אני חושב", או במקרה בו הוא מזהה לחץ מההורים. העדיפות היא שההורים לא ילחצו, או אפילו יביעו התנגדות לניתוח.

ניתוח אף – הצד הבריאותי של ניתוחי אף

לא מעט אנשים, וביניהם בני נוער, לפני ניתוח אף, סובלים מאי נוחות או בעיות בנשימה הנובעות ממחיצה עקומה – מה שנקרא 'ספטום'. רבים שמעוניינים לתקן את מראה אפם יגלו בעת הבדיקה שהם סובלים מבעיה כזו העלולה לגרום לאי נוחות נשימתית, דלקות חוזרות, נזלת כרונית, סינוסיטיס וכדומה.
לדברי מומחה לכירוגיה פלסטית ברשת מרפאות "פרופורציה, מסיבות שונות, מולדות או כתוצאה מחבלה, מחיצת האף וכדי לנשום בקלות, חשוב ליישר אותה.
כיצד מיישרים? מסירים את הסחוס ו/או את העצם העקומה ומקבעים את המחיצה במרכז ולאחר מכן, מתקנים את העיוות החיצוני הנראה לעין. בדרך כלל ניתן לבצע זאת בגישה פנימית, כלומר – על ידי חתכים פנימיים וללא צלקת חיצונית. מסירים את עודף העצם והסחוס בחלק העליון של האף ומבצעים עידון ועיצוב של הסחוס בקצה האף. לבסוף, אם צריך, מבצעים הקטנה של הנחיריים. בסוף הניתוח מניחים פלסטרים שקופים וגבס פלסטי להידוק וקיבוע. כשיש א-סימטריה רבה, יש צורך בגישה חיצונית – מבצעים חתך בסיס האף ומרימים את העור על מנת לראות את הסחוסים והעצמות טוב יותר ולבצע את השינויים הנדרשים ביתר דיוק.
הניתוח המשולב מיועד לבני 15-17 ומעלה. זמן ניתוח נע בין כשעה-שעתיים וההחלמה נמשכת בין שבוע-שבועיים, תלוי במורכבות הניתוח וביכולת ההחלמה של כל אדם. והמראה? הגישה כיום היא ליצור אף טבעי ולא משהו שייראה לא שייך לפנים.

מקור: http://www.proportzia.co.il/?CategoryID=300&ArticleID=568

כל מה שצריך לדעת על קוביות בבטן


רוצים להתחטב ולהבליט את השרירים? כדאי שתכירו את תריסר החוקים הפשוטים שיעזרו לרזות, ובמקביל לעצב את הגוף. צמצמו את צריכת הפחמימות, העדיפו חלבונים, אמצו לחיקכם תחמוצות חנקן - ואל תהרגו את עצמכם בחדר הכושר. הקיץ כבר כאן, אבל עדיין לא מאוחר

אין מה לעשות, שריפת שומנים הינה עבודה סביב השעון, עבודה שזכתה לכינוי 24/7 (7 ימים בשבוע, 24 שעות ביום). על מנת לשרוף יש לאכול כל שלוש שעות במשך כל היום. אבל לא די בזה, עליך לבחור את האוכל הנכון ובמינון הנכון כדי להעלות את חילוף החומרים ולהכין את הקוביות למראה העולם.



יש 12 חוקים פשוטים שעליך לציית להם על מנת לשרוף שומן מכל הגוף, לרבות הבטן הבעייתית. חלקם הגדול בא מתזונה נכונה, אך גם אימון נכון משחק תפקיד חשוב. לאחר שהוספנו מסה שרירית (ואולי גם שומן), כעת הגיע הזמן להוריד את אחוזי השומן בעיקר כששפת הים מלאה אנשים.

1. הורדת קלוריות

מתמטיקה פשוטה: עליך לאכול פחות קלוריות ממה שהגוף צורך על מנת להוריד את אחוזי השומן בגוף. כאשר יש גרעון קלורית, הגוף פונה למאגרי השומן על מנת להשלים את האנרגיה החסרה. הכלל הזה הינו בראש הרשימה, תהיה הגישה התזונתית אשר תהיה.

אז מה לעשות? רוב האנשים הפעילים והמתאמנים בצורה סדירה שורפים כ-26 קלוריות לכל קילוגרם משקל גוף ביממה בחישוב גס. על בסיס זה, אדם השוקל 80 ק"ג צורך 2,080 קלוריות ביממה.

מהי הדרך הפשוטה לקצץ בקלוריות? קיצוץ של שומן, כלומר חמאה, שמן, רוטב לסלט, הורדת העור מהעוף, להימנע ממוצרי חלב בשומן גבוה ואכילת בשרים רזים. ועדיין, צריך לשמור על השומנים החיוניים לגוף, שניתן להשיגם במזונות כגון סלמון, שקדים ואבוקדו - והכל כמובן במינון הנכון.

2. שמירת פחמימות

בקרת קלוריות הינה חיונית, אך בקרת הורמונים חשובה באותה מידה. יחד עם הקלוריות, ההורמונים מנהלים את חילוף החומרים של הגוף. דיכוי הורמונים האוגרים שומן ייתן כמות גדולה של שומנים שאותם ניתן לשרוף בפעילות. הדרך היעילה לביקורת על הורמונים אלו הינה ביקורת על צריכת הפחמימות, כיוון שהן מעלות את רמת האינסולין בגוף (האינסולין הינו הורמון שמפריע בפירוק שומן ובכך מעלה שמירת השומנים במאגרים בגוף).

כמובן לא כל הפחמימות שוות. פחמימות פשוטות נותנות פיצוץ מהיר של אינסולין המוביל להעלאת שומן פוטנציאלי. פחמימות אלו כוללות לחם לבן, חלק מדגני בוקר, אורז לבן ותפוח אדמה. להבדיל מזה, יש פחמימות מורכבות (הנמצאות בלחם מחיטה מלאה, שיבולת שועל, בטטה, וקטניות) שלא מעלות רמות האינסולין באותן רמות ולכן אלו צריכות להרכיב את הפחמימות בתפריט היומית שלך.

אז מה לעשות? הגישה הפשוטה הינה לחצות את מנת הפחמימות לשניים. אם מתכוונים לאכול שתי כוסות אורז לארוחת צהריים, מומלץ לאכול רק כוס אחת. ואם מדובר על אורז, מומלץ שיהיה אורז מלא ולא לבן. תמיד מומלץ לבחור בדגנים מלאים על פני דגנים לבנים. היוצא מהכלל הבלעדי הינו לאחר אימון שפחמימות פשוטות מעולות למלא את מאגרי הגליקוגן השרירי מחדש.

3. דגש על חלבונים

האם כל הקלוריות אותו דבר? קלוריות שונות משפיעות על הגוף בצורה שונה והתוצאות יהיו שונות. שומנים משמינים יותר מאשר חלבונים או פחמימות ולכן רצוי לצרוך מהם בצורה סבירה. גם פחמימות משמינות אך הן דרושות עבור האנרגיה לאימונים. החלבון הוא אבן הבנייה של השריר ובנוסף גם חיוני לתגבור חילוף החומרים: הגוף שורף יותר קלוריות בפירוק של חלבון מאשר בפירוק פחמימות או שומן. זה נקרא 'האפקט התרמי של האוכל'. זו אחת הסיבות שדיאטות עשירות חלבון גורמות לירידה גדולה יותר מאשר דיאטות אחרות, אפילו כאשר כמות הקלוריות זהה.

אז מה לעשות? מקור החלבון צריך להיות בשרים רזים (עוף, סטייק, חזה הודו, טונה), חלבון ביצה (החלמון מכיל את השומן), אבקת חלבון (whey או casein) וגבינות רזות.

4. לא לאכול את הפחמימות לבדן

בקרת האינסולין חשובה להורדה במשקל הגוף. כמות הקלוריות שהגוף שורף אינה רק נגזרת של כמות הפחמימות שאוכלים, אלא גם מושפעת ממהירות העיכול. פחמימות פשוטות מתעכלות מהר וגורמות לגוף להפריש כמות גדולה של אינסולין, ולכן מומלץ להמעיט בצריכתן. אבל לצד זה, ניתן להאריך את משך העיכול של הפחמימות ובכך לגרום להפרשה נמוכה של אינסולין.

אז מה לעשות? דרך אחת להאט עיכול הפחמימות היא לאכול אותן יחד עם חלבון ומעט שומן. למשל, לאכול דגני בוקר עם חביתה וביצה, או לצד סלט ירקות או פירות. צעדים אלו, ונוספים, מאטים את פירוק המזון ועיכולו.

5. לא לאכול פחמימות לפני שינה

ושוב, הורמונים. הרגישות לאינסולין יורדת בלילה והמשמעות היא שהגוף צריך להפריש יותר אינסולין על מנת לעכל את הפחמימות שאוכלים בלילה. בנוסף, הגוף מייצר הורמון גדילה בתחילת השינה. הורמון זה לא רק מעלה שריפת שומנים אלא גם נדרש לבניית מסת השריר ולתגבור מערכת החיסון (לעומת הפחמימות המדכאות הפרשת הורמון הגדילה). לכן מומלץ לא לצרוך פחמימות לפני השינה. מה כן? חלבון. עיכול החלבון ללא הפחמימות שומר על רמת גלוקוז נמוכה (כלומר רמה נמוכה של פחמימות בדם) ומאפשר הפרשת הורמון הגדילה בלילה.

אז מה לעשות? לא לאכול לפני השינה. ואם להרחיב את ההמלצה, עדיף לאכול ארוחה חלבונית ארבע שעות לפני השינה, וארוחת חלבון נוספת (כמו שייק) לפני שנכנסים למיטה.

6. לצרוך תחמוצת חנקן בלילה

תחמוצת החנקן הינה תרכובת שמשפרת את זרימת הדם לשרירים. כאשר נוטלים תוסף זה לפני האימון, הוא משפר זרימת הדם, מגביר את חילוף החומרים ומשפר את ההיפרטרופיה (גדילת יתר) של השריר. התוצאה: "ניפוח" שרירים. התוסף יעיל כאשר נוטלים אותו לפני שינה בכך שמגביר את הפרשת הורמון הגדילה ועוזר בשריפת השומנים.

אז מה לעשות? ליטול תחמוצת חנקן שעה לפני שינה על בטן ריקה. מומלץ שלא יכלול קפאין, שיפריע לשינה.

7. לאכול יותר ארוחות במשך היום

קלוריות והורמונים קובעים אם התזונה תשמש לבניית שריר או שתצטבר כמסת שומן. תדירות הארוחות, כלומר מספר הפעמים שאנו אוכלים במשך היום, משפיע על

חילוף החומרים הכללי. בכל פעם שאוכלים, "מנוע" שריפת הקלוריות שבגוף (כלומר חילוף החומרים) עובד בקצב מוגבר יותר. זה במיוחד נכון עבור ארוחות הכוללות חלבונים. לכן, אם אוכלים שש פעמים ביום, חילוף החומרים הבסיסי יעלה שש פעמים במהלך היום. זו דרך לרזות מבלי להוריד קלוריות מאחר ומעלים את חילוף החומרים. בנוסף, תדירות גבוהה של ארוחות מגבירה את האפשרות שהאוכל יהפוך למסת שריר, במקום למסת שומן.

אז מה לעשות? לאכול 6-8 ארוחות ביום בתדירות של כל שעתיים-שלוש. מומלץ להימנע מהפסקות ארוכות יותר מאחר והגוף עלול לפרש זאת אחרת ולהיכנס למצב של שמירת שומן. במצב זה תחושו רעב, ובארוחה הבאה תאכלו יותר משגופכם באמת צריך. חשוב לציין שלמרות שאוכלים יותר ארוחות, אין המשמעות היא שצורכים יותר קלוריות. יש לחשב את סך הקלוריות היומיות ולפזר אותן על פני הארוחות.

8. עדיפות הארוחה לאחר האימון

לאחר האימון השרירים עייפים ומרוקנים ממינרלים וגליקוגן ולכן סופגים בקלות חלבון וגם פחמימות עבור גידול והתאוששות. אם אוכלים מעט מדי, עלולים לדכא את ההתאוששות של השרירים, כלומר גדילתם. תגבור ההתאוששות מעלה חילוף החומרים, ולחילופין הדיכוי מאט אותו.

אז מה לעשות? לשתות אבקת חלבון כמו whey או casein יחד עם פחמימות פשוטות כמה שיותר מהר לאחר האימון (מקסימום שעה), או לחילופין - ארוחה שכוללת חלבון ופחמימות.

9. הימנעו מפחמימות פשוטות לפני אימון

כאשר מתאמנים הגוף משחרר הורמון הנקרא אפינפרין (epinephrine) שמתחבר לתאי שומן ומאפשר לשומן לשמש כאנרגיה. כאן משחקות הפחמימות תפקיד חשוב: פחמימות פשוטות מצמצמות הפרשת הורמון זה, ובמקביל מגבירות את הפרשת האינסולין, שמקטין את שריפת השומנים במהלך האימון. השורה התחתונה - מומלץ להימנע מפחמימות פשוטות לפני אימון.

אז מה לעשות? לשתות אבקת חלבון בשייק יחד עם פחמימות מורכבות בין רבע שעה לחצי שעה לפני אימון על מנת לספק אנרגיה לאימון.

10. לרוקן מאגרי הגליקוגן פעם בשבועיים

גליקוגן הינו המבנה הפשוט של הפחמימות בשריר. כאשר רמת הגליקוגן עולה כתוצאה מאכילת פחמימות רבות, הגוף משדרג יכולתו לאגור שומן. לחילופין, כאשר רמת הגליקוגן נמוכה, שריפת השומנים עולה. דרך טובה לריקון מאגרי הגליקוגן היא מעבר לתזונה דלת פחמימות יומיים בשבועיים. כך תבטיח ניצול וריקון כל מאגרי הגליקוגן כאנרגיה, ופניה למאגרי השומן כמקור האנרגיה לפעילות.

אז מה לעשות? במשך יומיים בשבועיים להגביל את צריכת הפחמימות למקסימום 100 גרם (זו הכמות ליומיים, לא ליום). על מנת לעשות זאת עליך לדעת תכולת הפחמימות בכל המוצרים אשר אתה אוכל. ויותר מזה - דרושה משמעת לעמידה בתזונה מבוקרת זו. לאחר יומיים, ניתן לחזור לתזונה הרגילה.

11. להתאמן עד שעייפים אך לא סחוטים

שאלת המאה בחדר הכושר היא כמה סטים לבצע מכל תרגיל, ובכלל כמה זמן נדרש לבלות באימון בכל יום? התשובה משתנה מאדם לאדם, אך אם המטרה היא שריפת שומנים אז מומלץ להתאמן עד שחשים עייפות, אך לא תשישות. אימון מוגזם יעלה את ההורמונים הקטבוליים (הפוגעים בשריר), ובנוסף ירדו רמות הטסטוסטרון והורמון הגדילה, ובעקבותיהם גם יואט חילוף החומרים.

אז מה לעשות? לא להתאמן מעבר ל-60 עד 75 דקות, בין אם אימון אירובי או אימון כוח. ניתן לדחוס סטים וחזרות לזמן קצוב זה, אך לא מעבר לכך.

12. לבצע אימון אירובי בזמן המתאים

לאימון אירובי יש שני יתרונות: הוא שורף קלוריות ומשפיע על ההורמונים בגוף. אימון אירובי מעלה רמות הורמון הנורפינפרין (norepinephrine). אימון אירובי

על בטן ריקה מאפשר להורמון הנורפינפרין לתקוף תאי השומן ובכך תומך בשריפת שומנים. אם אוכלים לפני האימון, ובמיוחד פחמימות, הפרשת הורמון האינסולין עולה ולכן שריפת השומנים פחות יעילה.

אז מה לעשות? על מנת לוודא שהגוף נשאר במצב של שריפת שומנים, מומלץ לבצע אימון אירובי של עד שעה בבוקר (לפני ארוחת הבוקר!) בין 4 ל-6 פעמים בשבוע. מומלץ גם לשתות קפה שחור וגם קצת אבקת חלבון במים כשעה לפני האימון. הקפאין יתמוך בשריפת שומנים, וכך גם החלבון, כפי שגילו במחקר מאוניברסיטת קנאזאוה ביפן. חומצות אמינו גם הן מונעות פירוק שרירי בזמן ביצוע אימון אירובי.

מקור: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3430076,00.html

כל מה שצריך לדעת על כאבי בטן

יש הרבה סיבות שיכולות לגרום לכאב בטן. איך אפשר לדעת על איזו בעיה מעיד הכאב ומתי צריך לפנות לטיפול רפואי?


כאב בטן הוא תופעה שכיחה, שגורמת לרבים מאיתנו להתכווץ ולהסתער על ארון התרופות בחיפוש אחר כדורים שיקלו על הכאב. הסיבות לכאב בטן הן רבות, רובן טריוויאליות ואינן דורשות טיפול מיוחד או השגחה רפואית. כדאי להכיר את הסיבות שגורמות לכאב וכן את דרך התגובה הרצויה להתמודדות עמו.

הגורמים

מחלות ויראליות - מחלות כאלה עלולות להתבטא בכאבי בטן מפושטים או בכאבי בטן עם הקאות ושלשולים. לרוב מדובר בהקאות של תוכן הקיבה ושלשול מימי. בכל מחלה ויראלית מעורבות הבטן חולפת תוך ימים בודדים.

בעיות כיב, גירוי הקיבה או הוושט - אלה מתבטאות בדרך כלל בתחושת צריבה או בכאבים שורפים בחלק העליון של הבטן. לרוב, הכאב קשור למזון ולעתים מלווה בתחושה של צרבת.

בעיות בכיס המרה - הכאבים יהיו לרוב בבטן הימנית העליונה, יופיעו לאחר ארוחות וילוו בבחילה. הכאבים שכיחים אצל אנשים הסובלים מאבני כיס המרה.

הרעלת מזון - מזון מקולקל או מזוהם גורם לכאבי בטן, שמלווים בהקאות ולעתים בחום גבוה. הסימפטומים מופיעים תוך שעות בודדות מרגע אכילת המזון המקולקל.

ריבוי גזים - רגישות למזונות מסוימים או בעיות עיכול עלולות לגרום לריבוי גזים במערכת העיכול. התחושה המופיעה היא של מלאות ונפיחות של הבטן, יחד עם כאבים מפוזרים על פני הבטן כולה.

עווית כליה - כאבים חדים וקשים מאוד, המופיעים מעל אחד המותניים. מקור הכאב הוא בנוכחות אבנים בכליות או בדרכי השתן. כאמור, הכאבים הם חדים, עוצמתם גבוהה והכאב מקרין למפשעה באותו הצד.

דלקות בדרכי השתן - הכאבים מתרכזים בבטן התחתונה ומלווים בכאב או צריבה בעת הטלת השתן. לרוב ישנה תחושה מתמדת של צורך לתת שתן. דלקות בדרכי השתן שכיחות יותר אצל נשים. כאשר הדלקת לא מטופלת כראוי, עלול להתפתח זיהום בכליות.

בעיות גינקולוגיות - חלק מכאבי הבטן נובעים מגירוי של השחלות או הרחם. פעמים רבות מופיעים כאבי בטן בתקופת הביוץ (לרוב אמצע תקופת המחזור) או בתקופה שטרם דימום הווסת. הכאבים מתרכזים בבטן התחתונה וניתן למקמם על סרגל הזמן בהתאם לזמני המחזור של האישה.

דרכי הטיפול

כמעט תמיד כאבי הבטן חולפים ללא התערבות רפואית מיוחדת, אולם חשוב לפעול על פי מספר כללים בסיסיים:

עם הופעתם של כאבי הבטן רצוי להימנע מאכילה למשך מספר שעות, בייחוד אם ישנן גם הקאות. לאחר כשש שעות ניתן לנסות לאכול ארוחה קלה מאוד. יש לשתות נוזלים צלולים בכמויות קטנות ולהימנע מאלכוהול, קפאין ומשקאות מוגזים. תרופות מסוימות הנמכרות ללא מרשם, כמו "גסטרו" או "טאמס", עשויות לסייע במקרי צרבת או כאבים בבטן העליונה.

חשוב להימנע ממאכלים רוויי שומן, מטוגנים או מתובלים. במקרה של דלקת בשתן, רצוי להיבדק בהקדם על ידי רופא על מנת להחליט על טיפול אנטיביוטי הולם. כאשר הכאבים נובעים מהרעלת מזון, יש להקפיד על שתייה מספקת ועל טיפול להקלת הכאבים עד חלוף הזעם.

מתי בכל זאת לפנות לסיוע רפואי? במקרה של נפיחות ותפיחות הבטן מעל יומיים; שלשולים מעל חמישה ימים; אי נוחות בבטן במשך יותר משבוע ימים; שלשולים דמיים או הקאות דמיות; הקאות בלתי פוסקות; כאבי בטן המלווים בחום; כאב בטן פתאומי, חד ובעוצמה חזקה; היעדר פעולת מעיים, בייחוד אם מלווה בהקאות וכאבים; כאבים בעת הטלת שתן, בייחוד אם מופיעים גם חום או צמרמורות; כאבי בטן בזמן הריון או בעת חשד להריון.

מקור: http://health.walla.co.il//?w=/5047/1426448

כל מה שצריך לדעת על קירות גבס

מה זה קיר גבס?

קיר גבס הוא קיר פנימי שנבנה מעל ריצוף קיים. קיר גבס מכונה גם "קיר סנדוויץ'" וזאת מאחר ולקיר מסגרת מתכת וציפוי לוחות גבס משני צידי המסגרת.

בחלל שבין לוחות הגבס ניתן להעביר צנרת, חשמל, תקשורת וביוב.

ובכדי לשפר את הבידוד של מחיצת הגבס מחדירים לקיר הגבס צמר זכוכית או צמר סלעים.

מתי כדאי קיר גבס?

השימוש בקיר גבס נפוץ בעיקר כשמעוניינים לשנות מיקומם של קירות או כשמעוניינים לשנות את הריצוף, או אם יודעים מראש שהמחיצה שתבנה הינה זמנית ויתכן שבעתיד תהיו מעוניינים להורידה.

שלבי עבודה:

  1. בשלב הראשון מודדים ומעריכים את כמויות החומרים הדרושים לטובת בניית הקיר.
  2. לפני חיבור לוחות הגבס יש להציב שלד מלוחות עץ, השלד יכיל לוח עץ המחובר לרצפה ולוח עץ המחובר לתקרה וגם לוחות אנכיים שייצבו את הגבס.
  3. שלד מתכתי - כל מחיצה מורכבת בבסיסה מפח פלדה מגולוון: מסילה מפרופיל פלדה המחוברת לרצפה ולאורכה של המחיצה ניצבים מפרופיל פלדה.
  4. ועכשיו הוא שלב עיבוד פינות הפנים והחוץ – הידוק הפינות באמצעות מסמרים.
  5. שלב איחוי המישקים: מילוי מרק לאחר מכן החלקת המילוי, אחר כך הטבעת סרט שריון ולבסוף החלקה.
  6. ממתינים שהחומר יתייבש עוברים לפני השטח ולגימור, לוקחים מרית ומחליקים את פני המרק היבש. אם קיים צורך אז באמצעות נייר ליטוש רמה 0 משפשפים את השטח הממורק.
  7. ציפוי מחיצת גבס: האפשרויות הן כדלקמן: שלוש שכבות של סיד כבוי או סינתטי או שלוש שכבות של צבע פלסטי, או צבע שמן ( אם בחרתם באפשרות של צבע שמן כדאי שתצבעו שכבה ראשונה בצבע אוטם), צבע טקסטורלי (התזה airless או מריחה באמצעות גליל). אפשרות נוספת הינה הדבקת טפטים ( כאן אין דרישה מיוחדת – הדבקת טפטים הינה דומה על קירות גבס כשם שהיא נעשית על קירות רגילים), ניתן גם להדביק אריחי חרסינה קרמיקה או שיש על קיר הגבס, ההדבקה תתבצע באמצעות טיט שבסיסו אקריל- הדבקה בלחיצות על קיר הגבס. ניתן גם להדביק P.V.C רק שזאת תעשו באמצעות דבק מגע.
מקור: http://www.specialists.co.il/%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%A6%D7%99%D7%9D/%D7%9B%D7%9C-%D7%9E%D7%94-%D7%A9%D7%90%D7%AA%D7%94-%D7%A6%D7%A8%D7%99%D7%9A-%D7%9C%D7%93%D7%A2%D7%AA-%D7%A2%D7%9C-%D7%A7%D7%99%D7%A8%D7%95%D7%AA-%D7%92%D7%91%D7%A1